De groene badkamer van morgen. 

Duurzaam leven betekent zorg dragen dat ook generaties na ons hun eigen keuzes kunnen maken. Vrijwel iedereen wil hieraan bijdragen. Voorwaarde is wel dat het prijskaartje klopt en het comfort behouden blijft. Bij Van Duijsen willen wij hieraan graag bijdragen en met u mee denken. Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen aan milieu en duurzaamheid.  

Een groene badkamer is een badkamer met producten die zowel in de productie als in het gebruikt het milieu zo min mogelijk belasten en of bij voorkeur recyclebaar zijn. 
Waar kunt u  allemaal op letten;

Wastafelkraan

Wastafelkranen kunnen op verschillende manieren bijdragen aan een gereduceerd verbruik van water. Kranen met een waterspaarstand kunt u niet in één beweging helemaal openzetten.  Een kraan met een ingebouwde perlator voegt lucht toe aan de waterstraal. En kranen die in de opgaan in de koude stand verbruiken minder energie omdat bij opengaan de boiler niet aanslaat.

Zuinige led verlichting

Verlichting levert sfeer, licht en gezellligheid, maar kost ook energie. Met led heeft u wel de lusten maar veel minder de lasten. Een led lamp gaat 20.000 tot 40.000 branduren mee, terwijl een gloeilamp 1000 uren meegaat. Daarnaast is het energie verbruikt aanzienelijk lager. 

Spiegels zonder koper

Zonder koper met een laag gehalte aan lood is de spiegel bestand tegen vocht en bijtende bestanddelen.  Als er geen zware metalen worden gebruikt in de productie kunnen deze bij recyclen ook niet in het milieu belanden. 

Keramische wastafel

Een keramische wastafel en andere keramische badkamerproducten zijn 100% recyclebaaar waardoor de milieu belasting na gebruik aanzienelijk lager is. 

Douchethermostaat. 

Bij mengkranen mengt u het water tot de gewenste temperatuur. Dit kan leiden tot onnodig waterverbruik. Een thermostaatkraan geeft u vrijwel direct de juiste temperatuur. Daar hoeft u niet onnodig water en energie te verspillen. 

Waterbesparende handdouche en of hoofddouche 

Een standaard handdouche gebruikt meer dan 10 liter water per minuut. Een zuinige spaardouche gebruikt bijn de helft minder. Door slimme technologieen blijt het comfort echter wel gelijk. 

Warmte terugwin systeem

Met het warme douchewater dat wegspoelt kunt u het koude water dat naar uw mengkraan stroomt voorverwarmen tot  25 graden Celsius. Dan hoeft er dus minder warm water te worden bijgevoegd. Het Easy Dain WTW =systeem bespaart zo to 40 % energie. 

Tegels 

In de groene badkamer kunt u kiezen voor tegels met milieu vriendelijke eigenschappen. De toegepaste tegels zijn dan voor 20 % gemaakt van gerecyclede materialen. En de coating van de tegels is vrij van schadelijke vluchtige organische stoffen ( VOS vrij ) en daardoor minder belastend voor het milieu. Ook kunt u kiezen voor tegels die een makkelijker schoon te maken zijn en hierdoor minder schoonmaak middel nodig hebben. 

Elektrische wandradiator

Een elektrische wandradiator biedt snelle, comfortabele verwarming. Geschikt voor plekken die relatief winig en kort bezocht worden. Voor de badkamer kan dit een goede keuze zijn. Kies dan wel een radiator met een klokthermostaat. Dan weet u zeker dat bij de ingestelde temperatuur de radiator weer afslaat, wanneer u mocht vergeten de radiator uit te schakelen. 

Toilet

De gmiddelde Nederlander spoelt 6 x per dag het toilet door. Bij een spoeling van 9 liter praten we over 19.000 liter water per persoon per jaar. Een toilet met een keuzeknop voor een kleine ( 3 liter ) of een groter spoeling ( 6 liter ) en spoelonderbreking bespaart 50 % op ons drinkwater. Ook groen is een toilet zonder spoelrand; hygienischer, makkelijker schoon te maken en daardoor milieuvriendelijker. 

Deel deze pagina